Description
Chevallierin perhe on asunut Aspall Hall kartanoa jo vuodesta 1702 ja nykyisin Aspall Hall kartanoa asuttaa jo kahdeksas ja yhdeksäs Chevallierin sukupolvi. Siiderin valmistus alkoi kartanon mailla vuonna 1728 Clement Chevallierin toimesta. The Cyder House pitää edelleen sisällään alkuperäisen graniittisen siiderimyllyn ja alkuperäisen omenaprässin. Myllynkivi tuotiin laivalla Normandian rannikolta Ipswichiin ja sieltä edelleen vahvojen työhevosten vetämänä Aspallin kartanolle. Alkuperäinen mylly oli käytössä aina vuoteen 1947 ja prässi vielä vuonna 1971. Vaikka laitteisto on hieman modernisoitunut, valmistetaan Aspallilla yhä edelleen siideriä hyvin perinteisesti ja sen myös maistaa!
Draught Cyder 5,5%: Alkujaan valmistettu vuonna 2003 – Aspallin 275-vuotisen siideriperinteen kunniaksi. Tässä kuivassa siiderissä käytetään paljon hyvin eri tyyppisiä omenoita, siideriomenoista jälkiruokaomenoihin. Maku on hyvin hedelmäinen, raikkaan hapokas ja selkeän kuiva.
5,60€/0,5L (11,20€/L)